Gincsai • PetNat • 2021

cikkszám AGINCSAIPETN
 • Gincsai • PetNat • 2021
  5990.0000
  Listaár
  5 990.-Ft/palack
  Törzsvásárlói ár
  5 690.-Ft/palack
  Egységár 7 987.-Ft/liter

  Rendeld kartonnal, a biztonságosabb szállíthatóság érdekében! (6 db/karton)

  Elérhetőségraktáron
  A termék súly (kb): 1.3kg
OrszágMagyarország
BorvidékNeszmély
BorfajtaPezsgő
JellegeBrut Nature
Palack űrtartalma0,75 Liter
Borászat / GyártóGincsai Tamás

Két tradicionális pezsgőkészítés fúziója

A sakknál a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy a lehető legkevesebb lépésből mattot adjunk. Ugyanez a gondolat vezérelt minket a pezsgőnk megalkotásánál is. A lehető legkevesebb ponton szerettünk volna beavatkozni a készítés folyamatába.

Feleségemmel, Szetei Klaudiával alapítottuk közösen a Gincsai Pezsgőházat. Együtt határoztuk meg, hogy milyen stílusú buborékos italt szeretnénk látni a pohárban. Mindketten szeretjük a finom pezsgőket, így elhatároztuk, hogy nem csak kóstolni, hanem készíteni is fogjuk őket. Így született meg néhány kísérleti tétel után az a pezsgőnk, amire nagyon büszkék vagyunk. Szakmailag komoly kihívásokkal teli utat választottunk. Csak a szüret időpontját, a palackozás pillanatát és a degorzsálás időzítését tudjuk befolyásolni. Ettől több helyen nem szeretnénk belenyúlni a pezsgőnk születésének folyamatába.

A Méthode Ancestrale eljárást használjuk, ugyanúgy, mint akik a világ első palack pezsgőit készítették. A készülő bort erjedés közben palackozzuk le, így a benne lévő cukor teljes mértékben buborékká alakul át a palackban. Ezután pár hónap seprős érlelés következik, majd amikor elérkezettnek látjuk az időt, akkor rázóálványon tömörítjük a seprőt a palack nyakába. A következő lépés a degorzsálás, amikor a seprőt kilőjük a palackból és a tiszta pezsgőt ledugózzuk. Ugyanúgy, mint a Méthode Traditionelle eljárásnál. Így kapunk a két eljárás ötvözésével egyszer erjesztett palackos pezsgőt, amelynek nem csak a készítése, hanem a kóstolása is különleges élmény.

Kapcsolódó termékek

Vásárlóink véleménye a termékről

Kosár
 • Kiváló árak, nagy raktárkészlet
  folyamatosan bővülő kínálattal
 • Akár INGYENES kiszállítás
  Bizonyos megyékbe ingyen házhoz szállítjuk a termékeket
 • Ingyenes szaktanácsadás
  boltunkban személyesen, telefonon, emailben vagy Facebook oldalunkon
 
A weboldal cookie-kat használ Adatvédelemértem