Pincém fehérbora visszatért, fogadjátok szeretettel, iszonyatosan behűtve!
Talán nem újdonság, hogy szeretek kísérletezni, s mélyen hiszek a (Villányi) Francban, így született meg a Fehér Franc!
Mert fehérbor nélkül nem lehet élni, vörösbor nélkül nem érdemes.🙂
Ebben a borban a cabernet franc ritka arca néz velünk szembe. A belső lényeget kerestem a felszín alatt. A kísérletezés szabadságát követve kíváncsi voltam, mit ad a szőlő héjába zárt lédús hús. A válasz ebben a borban tárul fel.
Igazán egzotikus, tartalmas fehérbor, citrus, fehér húsú őszibarack, zamatos körte és egy kis ananász jelenik meg a jól strukturált kortyban.
Borkészítés, érlelés:
cabernet franc ritkán készül fehér formában, extra odafigyelést igényel. A franc szőlőt érése elején, 2023. október2-án szüreteltük kézzel, előbb, mint vörösbornak szedtük volna. Fontos volt az is, hogy a beérkezett szőlő hideg legyen, ezért jó korán kezdtük. Gyorsan dolgoztuk fel, hogy szép fehérbort kapjunk. Kizárólag az az önmagától lefolyó színmustból készült e bor, almasav bontás nélkül, hogy élettel teli savai és zamatai megmaradjanak.
• Készült: három hordónyi, 860 palack
• 100% Cabernet, vörös szőlőfajtából készült, fehér bor (száraz)